De politie heeft vanaf vandaag speciale flitscamera’s om automobilisten in de gaten te houden of de bestuurder loopt te appen of te bellen tijdens het rijden. Niet leuk voor je portemonnee, je bent namelijk 240 Euro lichter als je gebruik maakt van jouw mobiel tijdens het rijden. De slimme camera kan zien of de automobilist een telefoon of tablet in zijn of haar hand heeft.

De camera maakt een foto van het kenteken. Zo weet de politie wie de bekeuring moet krijgen. De politie laat weten dat de camera voorlopig alleen gebruikt wordt door de landelijke eenheid en de politie-eenheid Midden-Nederland.

Er vallen tot op heden nog veel doden door het gebruik van een smartphone tijdens het rijden. Het is voor de bestuurder gevaarlijk, maar ook voor de passagiers en de andere weggebruikers.

Volg Praat Met Mij